itlytsegea.nl

It lytse gea

Wandeling op de Delleboersterheide. Waar water is is leven

Beschermd
Beschermd

Lief, als ik piano speel in het voorjaar.....dan zingt hij heeeel hard mee!

Goudvinken in de winter, zo mooi!

op Het Lytse Gea.....fladderen de vlinders.....zoals eertijds....opnieuw is het zomer.

Tjerk

Tjerk
Tjerk

Een zonnige Augustusdag, we genoten met elkaar in de tuin. Helaas is Tjerk, mijn man, mijn maatje 10  December overleden. Ik heb veel steun  van kinderen, fam. en vrienden.

lytse gea

de kamer
de kamer


Dit is de site van Anneke.Deze kreeg ik van de kinderen op mijn 61ste verjaardag..
Lytse gea betekent in het Fries...klein landschap.
Ons voormalig boerderijtje ligt aan de Kollumerryd,deze stroomt via ,t Lauwersmeer in de Waddenzee.In de voormalige koeienschuur hebben  we een gastenverblijf, laten bouwen.Ik was samen met mijn man Tsjerk veel in de natuurtuin bezig, probeer nu alles zo goed mogelijk alleen te runnen.Blokhut aan de oever ,paden door het riet.,vijver,sloten ,dobbe, fruithoek, kruiden en weide.
Als de klaprozen bloeien,raak ik geinspireerd en schilder graag .Ik ben natuurgids.
De tuin is een lusthof voor ons,maar ook voor vogels en dieren.Hoop jullie daar van op de hoogte te houden.We hebben nu ook een Wifi aansluiting.
Ons gastenverblijf is klaar.Inlichtingen via gastenboek. Dan heb ik uw e-mail en kan ik verdere gegevens verstrekken.Het huisje is voor 2 of 3 personen,250 Euro per week, hele jaar door.Lang weekend;150 Euro .Midweek is 175 Euro.Ik poets ....gratis. .Vanaf April tot September verhuur ik alleen per week of langer.Tel. 051140-8751

 

huisje achter wuivend riet.

gastenhuisje

Een paar vernieuwde foto,s van het huisje. Nieuw gaskacheltje en een nieuwe T.V met heel veel zenders, we hebben een schotel. Boven nieuwe rolgordijnen, lekker donker ,snachts.

keukenblok-gastenveblijf

Het gastenhuisje is goed bezet .Er zit verwarming in, dus het huisje wordt het gehele jaar verhuurd De prijs:250 Euro per week, geen schoonmaakkosten en honden zijn welkom.We verhuren ook via een bureau, maar dat is heel wat duurder.

Als u inlichtingen  wilt over het gastenhuisje... klikt u linksonder op het gastenboek... ik heb dan uw e-mail adres en reageer zo snel mogenlijk.Adres:Tj. Kaastra.     Wouddijk 4
92 91 LA   Kollum .    Tel. 051140-8751

kaastra.lytsegea@hetnet.       tel.:0511408751.

gastenverblijf

Het huisje is voor het achtste jaar  in gebruik en heel goed bezet.!Nieuwe  badkamer en keukenapperatuur, .Koelkast, oven magnetron.Boven ...grote slaapkamer met twee maal eenpersoons bedden. Honden zijn welkom. maar ze mogen de kippen niet opeten. Dat lukt niet meer, want ze zitten achter gaas.Er is een eigen ingang en verschillende prive-zitjes. Kano in gratis gebruik en je kan er vissen.Willem, de laatste gast, die viste zei...hier zit boven gemiddeld vis! We

hebben er geen spijt van, er zijn vaak tevreden vakantiegangers.. en dat is mooi.

de perelaar

De oude perenboom van meer dan 110) jaar oud staat er kaal bij!Ze mag nu ook wel uitrusten, want ze heeft dit jaar ook weer honderden peren geschonken! Menig peertje is gestoofd, door ons en kennissen! Heel grote pondsperen.De perenstroop, die ik gemaakt heb..is ook lekker! Veel kaneel en citroen...smakelijk door de kwarktaart.Dankjewel, perelaar! Ga je volgend jaar weer zo prachtig bloeien?Daar zien we  naar uit.

 

Nu, 2016, draagt ze weer veel vrucht. Een echte laatbloeier.Ik heb weer heel veel potjes met peren om uit te delen.

blauw blauw

blauw...blauw
blauw...blauw

even een mooi plaatje..na de vuile vaat.Is ze niet prachtig? Maar erg teer, ,,,de ridderspoor, een van mijn favorieten.

herfst

zaad van de morgenster
zaad van de morgenster

Het laatste gras staat op ruiters,paddestoelen komen tevoorschijn en de orchideeen.....wat komt er veel stofzaad uit een zo,n plant!Hier een zaadbol van de blauwe morgenster   een van mijn grootste sterren onder de wilde planten!

wollegras

Het wollegras doet het goed en is zich aan het verspreiden langs de vijverrand

knobbelzwanen

In het kanaal zit veel gekroesd fonteinkruid....vinden de zwanen lekker.....nu hebben ze alleen even OOG voor elkaar.Halsbrekende toeren....om te zeggen....ik vind je lief!