itlytsegea.nl

Anneke's kunst

Nieuw werk

Uitzicht tegen de avond.
Uitzicht tegen de avond.

Mijn vriend kreeg nieuwe plafondplaten. Op de stukken die overbleven heb ik geschilderd. 

Het wad, altijd wad.

voorjaar

Bij het voorjaar horen lammetjes in de wei. Deze heeft een breed koppie, misschien een rammetje?

torenvalk-mannetje

Vlakbij, in een boerenschuur zit een paartje en daarom dit portretje, want ik zie ze vaak!

gemotiveerd

En waarom ik nu weer zo gemotiveerd ben en schilder?Ten eerst, omdat het met tjerk weer goed gaat! En er is nog een rede, maar dat komt nog!

distel en een....

Het gaat onbewust, maar ik  schilder vaak natuurmomenten, die me hebben geraakt. Ben nu met de zilverreiger bezig, komt steeds meer voor en dit puttertje zat op de kaardebollen in de tuin, ja, een distelvinkje

ijsvogels

Tja, ijsvogetjes kunnen niet zo goed tegen ijs! Vorig jaar maar eentje gespot in de tuin, maar....misschien herstel na de zachte winter! geschilderd in acriel, maar  moedertje natuur....schildert het mooist!

pad of kikker?

Ik ben weer lekker bezig!Of het nu een pad is....of een kikker? Ik ben dol op deze beestjes....ben benieuw hoeveel er dit voorjaar tevoorschijn komen!

Een heel grote veer!

Geïnspireerd door mijn kerstkaarten heb ik een heeeeel grote veer geschilderd!

Heel veel zand en gesso!

Krûd en Elske van de Kruidhof

alweer kabouters

Zo,n 10 jaar geleden heb  ik het trollenpad  in de Kruidhof aangelegd 11 Panelen, nou, deze moesten opgefrist. Helemaal opnieuw geschilderd. Lekker bezig geweest!

Volgend jaar mogen ze in de mooie Botanische tuin in Buitenpost!

beschutting

 

al een poos raak ik geen penceel aan...andere bezigheden. Deze bomen  staat bij Twijzel aan het 9 oude mannetjespad.Ze hebben me ontroerd, wat is de schepping mooi, niet te evenaren.Een Duitse gast zei het volgende:

Der Eine stütst und der Andere beschütst.Natuutkunst, vandaar op deze plek.

herfst

Ik heb een paddenstoelengids gekocht, zo mooi, dit jaar een geweldig jaar voor al die hoedjes!Komt natuurlijk ook door de gidsencursus.De geschubde inktzwam in de tuin, ool de kale en de zwerm.Hier het resultaat op doek en paletmes, gesso met zand

een detail

een detail van mijn laatste grote schilderij. Ben bezig met wat schilderijen voor  Staatsbos, in het ontmoetingscentrum.het schilderij is verkocht in hamburg, als ze er maar van genieten....maar...ik mis het wel!

winter-uitkijkpost

Met mijn nieuwe verrekijker sta ik af en toe o de uitkijkpost, aan de overkant van het water ...het nest van de zeearend. We zijn in de ban van de winter, misschien schaatsen. Groot doek, met alabastine, paletmes en acriel

in de sneeuw

nog een detail

konickpaarden

Detail van het laatst geschilderd doek....heeel groot.Ook dit schilderij verkocht, heb er vrede mee, de eigenaresse heeft ook al schapen in dezelfde stijl.

niet verleerd

Niets veranderlijk dan de mens....Nooit maak ik  ook nog maar 1 kabouter....dat heb ik eens gezegd....het was genoeg...na.....12000 figuren...ja,ja...ik overdrijf graag....maar dit getal is aan de krappe kant....en nu....even proberen of het nog lukt....en bij deze trolletjes ....heb ik geen naaimachine nodig....die had ik weggegeven. 

Het modelleren voelde zo vertrouwd...en ik had er nog lol in ook!De trolletjes zien er dan ook vrolijk uit!

 

4 trolletjes hebben een nieuw tehuis en eentje heb ik geschonken aan een lief mensenkind.En nu, morgen, een nieuwe uidtaging, aktiviteitencentrum Lauwersoog, ja, daar hebben de trolletjes een nieuw leven, vrijwillig zet ik me daar in.....en dan  neem ik mijn trolletjea mee!herfstvakantie 2012.

lief, he?

Een kievitsjong

vogeltjes

In het gastenhuisje hangen 6 geschilderde vogeltjes....en een gast wilde ze graag.....het musje mis ik wel....maar....,die spijkertjes ....geen gezicht....nu hangen er weer andere zangertjes....op perkament geschilderd.

koe

Blauwe koe
Blauwe koe

 

een koe....met veel blauwtonen...Acriel

nog een vogeltje dan

Pimpelmees....geen blauwe neus....maar een blauwe muts
Pimpelmees....geen blauwe neus....maar een blauwe muts

Mamma   pimpelmees...in,t Duits....Blaumeise....ja een mooi blauw  petje heeft ze op

Schildedrijtje op de deksel van het doosje

jonkie

Onze buurtjes hebben een gezonde dochter gekregen, wij een gezonde kleinzoon....Twan Tjerk ....en daarom zeker al die jonge vogeltjes. Hier een kievitsjong 

op een doosje....jong spul....mens of dier    altijd aandoenlijk!

hier een theekistje

mamma+kind
mamma+kind

theedoos met goudhaantje  =jonkie.

zonnebloemen

zonnebloemen
zonnebloemen

Een groot boeket zonnebloemen op tafel.....ik had ze vergeten in de tuin te zaaien...de oude dag?.waaien ook vaak om.Toch inspirerend genoeg...om te schilderen.

Een zandzak opengesneden(eens gebracht door rijkswaterstaat...kanaalwater overspoelde de tuin]Veel zand gebruikt....zokrijg je een goedkope pasta....het rijk betaald nietwaar....maar ben wel een beetje content....zonnebloemen....het wordt gauw een beetle kitsch.Enfin...het oordeel is aan jullie!

 

Op mijn laatste kunstmarkt in Bremen.....de zonnebloemen verkocht aan mijn vaste klant...internist....heeft veel werk in zijn praktijk.....afscheid nemen was minder Zonnig!

schepen

paletmes, zand en acriel
paletmes, zand en acriel

regen,regen....een goede zondag om eens een groot doek te vullen.Donker weer, donkere kleuren.Ben niet gauw tevreden...,t gaat me meer om het doen! Dan word je wereldje zo groot..als het linnen op de grond....ja   foute houding misschien......maar ik hang op mijn knietjes over het doek! Tjerk zegt.....Ëen sterk ding"....nou, dan moet ik het maar geloven!

pennetjes met Sepia

nieuw probeersel
nieuw probeersel

Van mijn dochter Yolanda kreeg ik 4 pennetjes.....eerst dacht ik....m mmoi, maar ik gebruik ze nu rechtrstreeks op kleine doekjes.,t Is kleurecht[staat er op], nou ja, voor mij hoeft het geen eeuwigheidswaarde te hebben!Ik zoek nog wat meer natuurmotieven.

 De eerste 2 jonge vogeltjes zijn al verkocht.

weer een paar zwijntjes

Sinds ik ....voor een geldinzameling...in een supermarkt....varkens heb geschilderd.....doe ik dat nog steeds.varkentjes brengen geluk...."du hast schwein".....zeggen onze oosterburen.Ze hebben iets olijks. Hier een uitsnede van vijf...met feesthoed.

een zwijnenboel

erotisch dansje
erotisch dansje

Tussen 2 verjaarsvisites in....heb ik dit zwijnenenstel geschilderd. Zonder voorbeeld....een erotische zeug......tja....64 jaar....hoe ouder hoe gekker!

strenge winter

ik mis jullie
ik mis jullie

De ijsvogeltjes heb ik dit jaar niet meer gezien....vorig jaar nog....vlogen ze door de tuin....ze zijn erg kwetsbaar in een flinke winter...ik vrees het ergste.geschilderd in dunne acriel

leonberger

een grote hond...opdracht om deze te schilderen......vind ik erg spannend....daardoor ben ik wat minder spontaan......heb eerst veel foto,s genomen.....dit is het resultaat....moet het schilderij nog afleveren

just born

Een pas geboren kalfje in olieverf......we worden overgrootvader en moeder....vandaar misschien....ben niet gauw tevreden...maar nu toch wel een beetje...

kardoen op perkament

herfst op perkament

Twee herfst-schilderingen achter glas...op perkament.Gemengde techniek.

Het lijkt wel batik...Kardoen en de kaardenbol

alweer een vogel

Een jonge kieviet...op perkament.Ik kan het niet laten.....vogeltjes schilderen...daar wordt ik rustig van!

lekker knallen

oriëntaalse papaver
oriëntaalse papaver

In de zomer schilder ik bij de blokhut..Een van mijn laatste werken.Mensen zijn dol op de rode bloemen....werk is verkocht

kabouter

Altijd weer komen de kabouters voorbij......voor zo,n 20 tot 40 Euro  heeft U een origineel kabouter-schilderij....leuk voor de kinderkamer.

gedachten aan Nieuw-Zeeland

Blauw-blauw
Blauw-blauw

Deel van groot doek.Paletmes en acriel.

witte bootjes

net geschilderd...een  detail van een groot doek...vind ik op een foto...verrassend...

vogels

allemaal vogeltjes
allemaal vogeltjes

Gek..maar in Jan. vind ik altijd de rust om kleine vogeltjes te schilderen! De voedertafel is reuze inspirerend!

enige info. over mijn hobby,s

U ziet hier een paar afbeeldingen van mijn schilderijen.
Schilderen is... zeg maar gerust een van mijn passies.
Geef dingen weer ,die me lief zijn Vogels ,bloemen,
Vorig jaar had ik een tentoonstelling met het them; "Wad en land.......wat een land.Tot voor kort maakte ik karakterpoppen van klei, zo,n 30 jaar, deze verkocht ik op kunstmarkten, veelal in Duitsland.Een bepaald type maak ik nog, maar teken en schilder liever, ook beter voor de handjes!!!!!Graag schilder ik ook trolletjes, elven, enz.Voor kinderkamers had ik gedacht, maar ook volwassenen geloven af en toe in sprookjes.
Ben 6 aug. te vinden op de natuurmarkt bij de Kruidhof Buitenpost.

berenklauwen in bloei

Gelukkig bleven er een aantal staan in mijn wandelgebied...de  meesten werden gemaaid.Ja, je kunt er lelijke blaren van krijgen, maar ik ben er niet gevoelig voor... ik vind ze zo mooi, in bloei, maar ook daarna!

 

verkocht

zomer in de tuin

Deze rozen hangen nu in Bremen

Tibet

vrouwelijke monnik
vrouwelijke monnik

Nu ik me een poosje toeleg op het maken van portretten...ga ik terug naar Tibet... prachtige mensen...met doorleefde koppen, voor mij makkelijker dan de kleinkinderen

Bruin papier, ecoline en inkt.. over houtskool

Monnik, een vrouw(kaal geschoren)(weggegeven aan lieve reisgenoten)

portret

Oefening baat kunst........ nou!Toen ik Esther van 6 jaar haar portretje liet zien.... en ik zei:"Beppe is niet helemaal tevreden......je bent het niet helemaal"!..... toen zei mijn lieve wijsneusje.... "maar dat is nou kunst'.

mijn plekje achter de dijk

waterverf, bister en inkt
waterverf, bister en inkt

verkocht

dijkgat

dijkgat + schuur
dijkgat + schuur
Als kind speelde ik veel op de dijk  en in het diekgat te Kommerzijl, het dorpje van mijn jeugd.

stilleven

er is geen potje zo scheef, of.......
er is geen potje zo scheef, of.......

Eigenlijk ben ik niet zo dol op  stillevens, maar ik houd wel van mooie potten...alhoewel dit niet de werkelijkheid is.Heb ruwe pasta gebruikt en veel lagen acriel, af en toe schuren, lekker mee geexperimenteerd.Inmiddels verkocht.

vrolijke varkens

met het mes....varkens blijven!